Als doden spreken – Mel Hartman

Dit is het tweede deel uit de Dodenreeks van Mel Hartman. Mocht je het eerste deel nog niet hebben gelezen, raad ik aan deze eerst te lezen. Hier kun de recensie van Als doden dromen vinden.

Aprils leven is een rommeltje. Ze is gevlucht omdat ze haar gave niet onder controle heeft en bang is om haar vrienden te doden, en als ze de mensen van wie ze houdt niet wil verliezen, moet ze hen de waarheid over zichzelf vertellen.

Dan is er nog een journaliste, Annie Hemmings, die heeft ontdekt dat April geen mens is en dat wil ze met de hele wereld delen. Om meer bewijs te vinden, brengt Annie een vriendin van April in gevaar. April moet haar gave gebruiken om enkele moordenaars tegen te houden, maar dreigt zichzelf daardoor te verliezen.

Gelukkig krijgt ze deze keer ook hulp van enkele machtige vrienden, onder wie Sekhmet, de Godin van ziekte en verderf.

April is nog steeds mijn favoriete personage. Ze is erg jong en maakt veel mee. Haar humor maakt deze gebeurtenissen wat luchtiger.
Een nieuw personages in dit verhaal is Mayo. Ik ben heel benieuwd of we in het volgende deel nog wat meer te weten komen over Mayo.

Wat ik persoonlijk wel een beetje jammer vond, is dat Zev en Ilse wat minder in beeld zijn. Dit past natuurlijk wel bij hun gevoel in het boek, dus ik hoop dat we in een volgende deel ook meer over Zev en Ilse leren kennen.

In het vorige deel hebben we de wereld Terr leren kennen, in dit deel leren we nog wat nieuwe interessante plekken kennen. Maar ook nieuwe Terranen, met elk een eigen karakter en specialiteit.

In het eerste deel eindigde we met de vlucht van April, na een hele spannende gebeurtenis. In dit deel, het tweede deel, komen we er achter waar April naar toe is gegaan en hoe het nu met haar gaat. Doordat je meteen verder lijkt te gaan in het leven van April, zat ik ook meteen weer in het verhaal.

Het verhaal is heel spannend en vlot geschreven. De spannende gebeurtenissen volgen elkaar redelijk snel op, maar door de schrijfstijl is het geen opvolging van gebeurtenissen geworden. Aan het einde van het hoofdstuk bouwt de spanning telkens weer op, dit zorgde er bij mij voor dat ik het boek niet meer weg wilde leggen.

Ook dit deel eindigt weer spannend. Een aantal verhaallijnen lopen door het hele deel heen en lopen aan het einde toe naar een ontknoping. Maar er start ook een nieuw avontuur.

Heb je Als doden dromen gelezen, dan kan ik me niet voorstellen dat je niet nieuwsgierig bent geworden naar dit tweede deel, Als doden spreken. Dit deel doet zeker niet onder voor het eerste deel, misschien vond ik dit deel nog wel leuker. Door het onverwachte einde kan ik niet wachten op het volgende deel.

Ben je benieuwd wat andere bloggers van dit boek vinden, dan kun je lezen bij bovenstaande blogs.

Van Hamley Books ontving ik een leesexemplaar. Waar ik de uitgeverij voor wil bedanken. Dit heeft echter geen invloed op mijn mening.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s