Hij die niet bestaat – Valentijn Ringelberg

Kojvo groeit op onder het toeziend oog van zijn moeder op de zoutsteppe. Ze leert hem jagen, voor zichzelf opkomen en zichzelf nuttig te maken in hun troep. Toch zijn er andere O’Khana die het op Kojvo gemunt hebben. Dat heeft alles te maken met het verleden van zijn moeder. De band zijn Kojvo en zijn moeder Deneh wordt op de proef gesteld als de O’Khana worden opgezocht door hun gezworen vijanden: de mensen. Als jonge jager zal Kojvo de sturing van zijn leven in eigen handen moeten nemen.

In voorbij het Wederwoud vond ik Kojvo niet per se een interessant personage, maar na Hij die niet bestaat gelezen te hebben, is mijn mening hierin veranderd.
Wat mij ook niet duidelijk was geworden in voorbij het Wederwoud is dat Kojvo geen mens is. In deze novelle leer je Kojvo echt kennen.

De novelle start als Kojvo in de leer is voor het jagen. Vanaf dat moment had ik eigenlijk al een beetje medelijden met hem. Hij is de zoon van Deneh en zij leidt de jagers op. Er wordt flink op Kojvo neergekeken omdat het jagen hem niet meteen voor de wind gaat. Ook met zijn naam is Kojvo niet blij.

Door de verschillende delen in het boek, maak je ook verschillende levensfases van Kojvo mee. Zelden verloopt een fase helemaal volgens plan. Ook komen we in de novelle erachter waarom Kojvo een verschrikkelijke naam heeft, de kinderdoder.

Een gedeelte van het einde, kenden we al uit voorbij het Wederwoud, maar nu komen we achter de waarheid. De waarheid had ik niet zien aankomen. In de novelle is Kojvo voor mij echt uitgegroeid tot een heel mooi personage.

Voorbij het wederwoud vond ik een leuk boek, maar daar miste ik af en toe wel wat meer verdieping bij de personages. Wel wilde ik heel graag deze novelle lezen en Valentijn Ringelberg heeft mij echt positief verrast met zijn schrijfstijl in Hij die niet bestaat.

Ik zou Hij die niet bestaat zeker aanraden bij iedereen die voorbij het wederwoud heeft gelezen. Ook en eigenlijk vooral als je voorbij het wederwoud leuk vond, maar nog wel wat miste. Voor mij maakte deze novelle over Kojvo veel duidelijk.

Hij die niet bestaat heeft een hele mooie cover, de kleuren vind ik persoonlijk erg mooi. Maar ook in het boek zelf zitten hele mooie details.

Wil je meer recensie lezen, dan kun je bij onderstaande blogs kijken.

Hij die niet bestaat
Valentijn Ringelberg
Hardcover, 134 pagina’s
Hamley Books

Een gedachte over “Hij die niet bestaat – Valentijn Ringelberg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s