Friday Five

Het is weer vrijdag en dat betekent dat je weer een nieuwe Friday Five hier kan vinden. Friday Five wordt gehost door Joost van NerdyGeekyFanboy. Het thema van deze week is:
Auteurs wiens achternaam met de C begint.

Kiera Cass
Als eerste Kiera Cass. Zij is een Amerikaanse auteur, die Young Adultboeken schrijft. Ik ken haar van De Selectie serie. Waar ik pas heel laat kennis meemaakte. Inmiddels heb ik de eerste twee delen gelezen. Kiera Cass schreef niet alleen de Selectie serie, maar heeft inmiddels De Selectie serie verder uitgebreid en is gestart aan een nieuwe serie De Beminde. Waar ook onlangs het tweede deel van is verschenen.

Steve Cavanaugh
Steve Cavanaugh heeft spannende boeken geschreven. Voordat hij begon met schrijven, was hij mensenrechtenadvocaat. Steve Cavanaugh heeft de Eddie Flynn serie geschreven, bestaande uit 5 delen. Ook heeft hij nog een standalone geschreven, verdraaid. Ik leerde Steve Cavanaugh kennen door zijn boek Dertien. Dit is het vierde deel uit de Eddie Flynn serie, maar ook prima los te lezen. Nadat ik dit boek heb gelezen, heb ik ook Steves andere boeken op mijn to be read lijst gezet.

Suzanne Collins
Suzanne Collins ken ik van De Hongerspelen trilogie. Eerder zag ik al eens de films, maar afgelopen jaar las ik dan ook eindelijk het eerste deel, De Hongerspelen. Suzanne Collins schreef niet alleen De Hongerspelen, maar ook Gregor de Bovenlander Serie.

Jenny Colgan
Deze auteur staat een aantal keer in mijn boekenkast en op mijn e-reader, maar ik heb nog steeds geen enkel boek van haar gelezen. De achterflap spreekt me elke keer aan, maar verder ben ik tot nu toe nog niet gekomen. Het wordt aankomende zomer tijd dat ik ook echt wat boeken van Jenny Colgan ga lezen.
Welk boek van haar raden jullie aan?

Bes Ceyssens
Van Bes Ceyssens heb ik ook een nog ongelezen boek in de kast, De laatste dans. De laatste dans staat wel op mijn 21 boeken lezen in 2021 lijstje. Bes Ceyssens heeft nog twee andere boeken geschreven, namelijk Vruchteloos en Avondrood.

Welke auteur wiens achternaam begint met de C zou jij aanraden?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s