Roadtrip naar nergens – Barbara de Smedt

Wanneer Michelle Deckers ervan overtuigd is alles kwijt te zijn, stapt ze in haar oude Volvo en vertrekt. Bestemming: onbekend. Aan de Portugese kust ontmoet ze Isa. Een Française die samen met haar dochtertje op reis is, in een kampeerbusje. Hun prille vriendschap wordt meteen op de proef gesteld, op het strand spoelt het gruwelijk verminkte lichaam van een man aan. Wat is er met hem gebeurd? En waarom gedraagt Isa zich plots zo vreemd? Dan valt er een tweede dode, geen onbekende deze keer. Voor Michelle het beseft, zit ze tot over haar over in de problemen.

Het verhaal begint met een spannende proloog. Die meteen weggeeft dat dit niet alleen een gezellig vakantieverhaal is. De eerste hoofdstukken nemen je wel mee op reis met Michelle. Alles lijkt goed te gaan, maar Michelle der gedachtes nemen je mee als vrouw alleen op reis. Haar spanningen en ongemakkelijkheden begreep ik erg goed.

Nadat Michelles’ geld en oplader zijn gestolen twijfelt ze enorm of ze nog wel verder moet reizen. Als er dan ook nog een lijk aanspoelt wil ze zo snel mogelijk weg. Maar Michelle heeft ook een vriendschap gesloten met Isa en haar dochtertje Frey. En Frey wil ze niet zomaar in de steek laten.

Gedurende het verhaal kom je erachter wat zich allemaal heeft afgespeeld in Michelles’ leven. Zij draagt geen alledaagse gebeurtenissen met zich mee. Michelles’ personage vind ik erg goed uitgewerkt. Naar mijn mening kloppen alle emoties en reacties bij haar.

Ook leer je Isa steeds beter kennen gedurende het verhaal. Zelf had ik een beetje twijfels bij alle verhalen en het gedrag van Isa. Hierdoor begrijp je ook steeds beter de tweestrijd van Michelle.

Een leuke afwisseling in het boek zijn de brieven. De brieven wisselen het verhaal van Michelle af. Zelf was ik erg nieuwsgierig naar wie de brieven geschreven heeft, maar dit raden bleek toch lastig te zijn.

Op de cover van het boek staat een geel kampeerbusje met op de achtergrond een zee. Deze komen beide ook regelmatig terug bij het verhaal en dit geeft wel de sfeer van het begin weer, het vakantieverhaal.
In het boek komt de libelle regelmatig terug en deze heeft ook bij de vormgeving een mooie plek gekregen in het boek.

Ben je benieuwd naar andere meningen over Roadtrip naar nergens? Kijk dan zeker eens op onderstaande blogs.

Roadtrip naar nergens
Barbara de Smedt
Paperback, 330 pagina’s
Gepubliceerd in juni 2021
Hamley Books

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s