Winter in de B&B – Kaat de Kock

Hanne is een twintiger die in een klein appartementje in de stad woont en probeert rond te komen van het loon dat ze verdient met een job waar ze een hekel aan heeft. Dan krijgt ze te horen dat ze een vakantiehuis in de Ardennen heeft geërfd. Als het vakantiehuis een grote villa met gigantische tuin blijkt te zijn, heeft ze geen idee wat ze met zo’n huis aan moet. Tot haar moeder haar ervan weet te overtuigen om een bed and breakfast te beginnen. Samen trekken ze naar de Ardennen en proberen ze een nieuw leven én een zaak op te bouwen. Maar niet iedereen ziet hen even graag komen. Hanne doet er alles aan om het respect van de plaatselijke bewoners en vooral dan van die heel knappe klusjesman te winnen.

Hanne is een twintiger met leuke vriendinnen, een bijzondere relatie en werk waar ze niet blij van wordt. Wat ik heel herkenbaar vond aan Hanne is dat zij aan het begin van het verhaal naar zichzelf op zoek is.

In de Ardennen leer je samen met Hanne en haar moeder de bewoners en gebruiken kennen.
Een aantal bewoners leer je goed kennen en zij hebben een mooi verhaal te vertellen.
Ook kom je samen met Hanne erachter wat er speelt bij haar vriendinnen. Ook haar vriendinnen leer je beter en op een andere manier kennen.

Hanne maakt in het verhaal een groei door, maar ook haar vriendschappen maken een groei door. Wat erg leuk is om te lezen.

De schrijfstijl van Kaat de Kock vind ik zelf erg fijn om te lezen. Dit was voor mij niet het eerste boek wat ik van haar las. Maar dit boek las net als het vorige boek erg vlot.

Het boek heeft ook een hele mooie opmaak. Bij ieder hoofdstuk staat een mooie winterse tekening.

Winter in de b&b raad ik zeker aan voor in de winter. Dit boek is erg leuk om te lezen tijdens de feestdagenperiode. Het is romantisch. maar niet te voorspelbaar.

Een gedachte over “Winter in de B&B – Kaat de Kock

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s