Als doden slapen – Mel Hartman

Als doden slapen is het derde deel in de dodenreeks serie. Mocht je de eerdere delen nog niet hebben gelezen, dan kan deze recensie spoilers bevatten.

April Charles is nog niet bekomen van haar vorige avontuur of er wordt haar weer om hulp gevraagd. Dit keer door niemand minder dan Hecate, een hogere elf. Hecate heeft verontrustend nieuws: van de groep miljardais die van Terr een pretpark voor volwassenen wilde maken, is er één ontsnapt, die nog duisterdere plannen lijkt te hebben.

April heeft haar geliefden eindelijk opgebiecht dat ze geen mens is en neemt hen mee naar de droomwerled, in de hoop dat ze haar dan beter zullen gaan begrijpen. Samen met haar vrienden gaat April op onderzoek uit, terwijl ze ondertussen nog steeds vecht met haar persoonlijke demonen.
Zal April haar geliefde droomwereld en haar relatie kunnen redden zonder zichzelf te verliezen?

Ik heb ontzettend uitgekeken naar dit derde deel over April Charles. Het is ook het laatste deel, dus we moeten alweer afscheid nemen van de droomwereld, Terr.
Wat ik persoonlijk heel leuk vind, is dat haar geliefde, Ilse en Zev, in dit deel een grotere rol uitmaken. Doordat zij nu weten dat April geen mens is, kunnen zij mee met haar. In de eerdere boeken ging het veel over de strijd in April of ze het wel of niet moest vertellen. Maar je leerde Zev en Ilse niet heel goed kennen. In dit deel vind ik dat echt een toevoeging. Je leest over hun achtergrond, maar ook over de relatie.
April heeft wel een nieuwe strijd in zichzelf en dat is het kwade in haar.

In dit laatste deel zit ook weer veel spanning. Aan het begin vond ik erg veel toevalligheden zitten, maar hier staat Terr ook om bekend. April benoemt dit ook een aantal keer in het boek. Aan het einde neemt de spanning toe.

Mel Hartman heeft een hele fijne schrijfstijl. Vanaf het moment dat ik dit boek opendeed, werd ik meteen weer meegenomen op avontuur door April. Ik zat direct weer terug in het verhaal. Het zijn redelijk korte hoofdstukken, waardoor het tempo er ook goed in blijft zitten. Ook zit er veel humor in het boek.
Wat ik ook grappig vond, is dat April af en toe een opmerking maakt of vraagt stelt aan de lezer.

De hele reeks is in hardcover verschenen. Ook aan de binnenkant zien de boeken er mooi uit. Doordat April kan wisselen van wereld zou dit veranderd kunnen zijn. Echter is dit op een hele handige manier opgelost. Ieder hoofdstuk begint met een afbeelding. In het boek worden twee verschillende afbeeldingen gebruikt. Eén voor de aarde en één voor Terr.

Dit laatste deel van de dodenreeks, Als doden slapen raad ik absoluut aan. Dit is een hele fijn serie om te lezen. Voor mij ook één van de weinige series waar ik echt naar uit heb gekeken om verder te kunnen lezen.

Een gedachte over “Als doden slapen – Mel Hartman

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s