Friday Five: leesvoornemens

Het is weer vrijdag en dat betekent dat je weer een nieuwe Friday Five hier kan vinden. Friday Five wordt gehost door Joost van NerdyGeekyFanboy. Het thema van deze week is: leesvoornemens. Weer een nieuw jaar, dus ook weer nieuwe voornemens. Lees je mee wat mijn vijf leesvoornemens zijn.

40 boeken uit eigen kast lezen
Mijn boekenverzameling blijft groeien, maar helaas groeit de kast niet mee. Daarom wil ik graag alle boeken uit eigen kast lezen. Nu heb ik een stuk meer ongelezen boeken in mijn kast staan, maar om het een realistisch doel te laten maken, wil ik graag 40 boeken uit eigen kast lezen. Deze boeken moeten al voor 2022 in mijn kasr staan.

3 series uitlezen
Van al die ongelezen boeken staan er ook wat half gelezen series in mijn boekenkast. Daar wil ik ook verandering in brengen. Daarom ga ik proberen om 3 series uit te lezen. Meer is natuurlijk altijd fijn. Maar ik wil in ieder geval de volgende 3 series uit lezen:
1. De selectie – Kiera Cass
2. Again – Mona Kasten
3. Helen Grace – M.J. Arlidge

Welke serie wil jij graag (her)lezen?

Wereldklassiekers
Inmiddels heb ik al tot nu toe uitgebrachte wereldklassiekers van BlossomBooks in mijn kast staan. Dit jaar zou ik ook graag deze boeken lezen. Voor dit lijstje heb ik ook maar alvast Zorro toegevoegd, welke in 2022 uitkomt.

Engelstalige boeken
Vorig jaar had ik mezelf voorgenomen om ook meer in het Engels te lezen. Nu kost dit wat meer tijd tijdens het lezen, waardoor ik toch telkens voor een Nederlandstalig boek kies. Dit jaar wil ik proberen om minimaal 6 boeken in het Engels te lezen.

In welke taal lees jij het liefst?

Kinderboeken
Zoals jullie wellicht wel weten sta ik fulltime voor de klas. Nu vind ik voorlezen heel erg leuk, maar ik vind het ook leuk om (nieuwe) boeken aan te raden aan de kinderen of aan mijn collega’s. Maar om iets aan te raden, moet je het natuurlijk wel gelezen hebben. Inmiddels kennen de kinderen en mijn collega’s mijn favorieten wel, maar ik zou daar graag wat meer boeken aan toe willen voegen. Dit jaar wil ik proberen om 12 kinderboeken te lezen.

Wil je nog meer leesvoornemens lezen? De bloggers hieronder doen ook mee aan de Friday Five.
* Joost (NerdyGeekyFanboy)
* Conny (Connies Boekkies)
* Nora (Geekish)
* Patricia (Donderdesign)
* Laurie (Laurieleest)
* Luna (Leesdame)
* Kwante (Kwante in Wonderland)
* Eline (Elinebooks)
* Emmy (Zon en Maan)
* Katja (That Blonde Woman)
* Kim (Books I care about)
* Elke (Ladybooksalott)
* Rianne (Rianne Warmerdam)

2 gedachten over “Friday Five: leesvoornemens

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s