De Likes van januari’22

DE LIKES VAN…
Het is al een hele tijd geleden dat er een DE LIKES VAN.. online is gekomen. Dit wil ik graag weer nieuw leven inblazen. Om hiermee te starten vul ik eerst zelf weer even het lijstje in. Voor de nieuwe volgers die mij nog niet kennen of om mij beter te leren kennen.

Eerst even kort voorstellen
Mijn naam is Kim en ik ben bijna 24 jaar. Sinds een half jaar werk ik fulltime in het onderwijs. Al sinds 2017 ben ik online te vinden via mijn blog en sinds 2019 ben ik ook te vinden op Instagram onder dezelfde naam @dejufleest.
Op beide was ik de ene periode wat actiever dan de andere periode. Dit had vooral te maken met mijn studie. Ik heb de Deeltijd Pabo gevolgd in 3 jaar. Waardoor ik het laatste jaar van mijn studie eigenlijk twee jaar ineen volgde. Hierdoor schoot het bloggen volledig bij in. Terwijl ik mijn liefde voor boeken wel graag met jullie deel.

Als kind was ik ook al altijd aan het lezen. Was ik klaar met een werkje in de klas pakte ik meteen weer mijn boek. Ik kon echt in de werelden verdwalen. Wekelijks ging ik ook met mijn moeder naar de bibliotheek, iedere vrijdagavond. Voordat ik ging slapen, was het eerste boek al uit. Op de middelbare school ging ik steeds minder lezen. Mijn interesses gingen een andere kant op. De enige boeken die ik nog wel steeds las, waren waargebeurde verhalen. Eenmaal op het MBO ontdekte ik KOBO plus en binnen een week las ik twee boeken uit, Cinder en Judas. Mijn liefde voor boeken had ik teruggevonden. En sindsdien ben ik ook gestart met mijn blog. In mijn vriendenkring zijn er niet veel lezers. Toch heb ik de boekenliefde niet van een vreemden. Mijn moeder, tante, nicht en opa lazen/ lezen ook regelmatig. En een tijdjes geleden kwam ik erachter dat mijn overgroot opa zelfs een eigen boekenkamer in huis had.

In de Likes van gaat het om favorieten. Dit kan gaan om all-time favorites, maar ook over een net ontdekte favoriet.

Wat is je favoriete boek (op dit moment)?
Dit blijft natuurlijk een lastige vraag. Een boek wat mij altijd is bijgebleven is Overhoop van Jaleesa Malakusea. Zij omschrijft in dit boek haar leven en hoe dit veranderde toen zij ziek werd. Wat me hierin vooral is bijgebleven is dat zij ontzettend positief is in het boek.
Daarnaast blijft de Verkikkerd trilogie van Lisette Jonkman ook een favoriet. Lisette Jonkman weet in een heel luchtig verhaal toch een serieus onderwerpen te bespreken.

Welk genre lees je het liefst?
Ik lees veel verschillende genres. De laatste tijd, het laatste jaar, heb ik voornamelijk Thrillers en feelgood boeken gelezen. Een fijne combinatie.
Maakt het seizoen hierbij een verschil?
Voor mij maakt het seizoen geen verschil. Ik merk eigenlijk juist dat ik in de winterperiode veel behoefte heb aan een feelgood, maar dit wissel ik af met andere genres. Maar tijdens de donkere dagen een fijne feelgood vind ik wel fijn.

Wie is je favoriete auteur?
Ook dit is weer een lastige vraag. Een auteur waar ik alle boeken van koop en heb gelezen, is Lisette Jonkman. Maar ook van Chantal van Gastel heb ik alles gelezen in de kast staan.
In het thrillergenre ben ik nog aan het ontdekken welke auteurs ik goed vind. Het afgelopen jaar heb ik wel al M.J. Arlidge en J.D. Barker ontdekt.

Wanneer lees je het liefst?
Het liefste lees ik overdag. Doordeweeks maak ik in de avonden weinig tijd om te lezen. In het weekend en in de vakanties lees ik veel meer. Wel probeer ik in ieder geval dagelijks een halfuurtje te lezen.
Het liefst lees ik op de bank onder een dekentje of natuurlijk in de zon op een ligbed.

Wat voor muziek luister je graag? Favoriete artiesten?
Als ik mijn spotify wrapped moet geloven luister ik het meest naar Suzan & Freek, Maan en Snelle.
Tijdens het lezen vind ik het fijn om instrumental muziek op te zetten of een ‘haardvuur’. Wat ook heel fijn daarbij is een kaars met een houtlont.

Welk spel/ game speel je het liefst?
Een spel wat ik heel leuk vind is Perudo.
In de vakanties speel ik altijd de Sims 4.

Voor welk programma blijf jij thuis?
Eigenlijk blijf ik voor geen enkel programma thuis. Het meeste wat ik kijk, kijk ik later terug.
Programma’s die ik leuk vind om te volgen zijn:
Wie is de mol?, Big Brother, Lago di Beau, Love Island en Special Forces VIPS.
Series die ik leuk vind om te kijken zijn, bijvoorbeeld Younger, The Bold Type, Good Girls en Emily in Paris.

Welke geur vind je het lekkerst?
Sinds een jaartje heb ik een aroma diffuser. Mijn favoriete geuren hiervoor zijn grapefruit, sinaasappel en mandarijn.
Bij kaarsen blijft vanille mijn favoriete geur.

Wat is jouw guilty pleasure?
Mijn guilty pleasure zijn Nederlandstalige series die ik al veel te vaak heb gekeken en eigenlijk mee kan praten.

Wat is je favoriete app?
Mijn favoriete apps zijn Whatsapp, Instagram en Bookly.
Bookly gebruik ik om bij te houden welke boeken ik lees. In deze app kun je lezen hoe snel je het boek hebt gelezen.

Wie volg je graag op Tiktok?
Op Tiktok volg ik Mirelleisreading en Daansbooks graag.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s