Friday Five: ongelezen boeken uit eigen kast

Zoals je in mijn leesvoornemens hebt kunnen lezen heb ik veel ongelezen boeken in mijn boekenkast staan. Vandaag ga ik vijf boeken laten zien die al veel te lang ongelezen in mijn kast staan. Deze vijf boeken ga ik kiezen uit de #22in2022 lijst.

Ik pleit voor jou – Marijke Vos
De weddingplanner serie en ook Wedden dat ik blijf vond ik hele leuke boeken. Toch staat Ik pleit voor jou al veel te lang ongelezen in de kast. Dit boek wil ik graag dit jaar lezen. Ik kan me nauwelijks voorstellen dat ik dit boek van Marijke Vos niet leuk zal vinden.

De jonge, ambitieuze advocate Janna heeft er alles voor over om die felbegeerde promotie binnen te slepen, maar een uit de hand gelopen vrijdagmiddagborrel gooit roet in het eten. Ze zet zichzelf voor schut, verliest zeer belangrijke documenten van haar aankomende zaak en deponeert tot overmaat van ramp haar maaginhoud over de gaatjesschoenen van een onbekende man. Janna krijgt nog één kans om indruk op haar baas te maken: het in goede banen leiden van de vechtscheiding tussen twee BN’ers waar heel Nederland van smult. Ze zet alles op alles om de rechtszaak voor de Gooische cliënte en haar monsterlijke tweeling te winnen. Maar dan herkent ze de uitermate charmante advocaat van de tegenpartij: de man met de gaatjesschoenen.

Alles voor jou – Liane Moriarty
Dit boek sprak me meteen aan en wilde ik heel graag hebben. Inmiddels staat dit boek al een aantal jaar ongelezen in mijn kast en wordt het echt tijd dat ik dit boek ga lezen.

Ellen O’Farrell werkt als hypnotherapeut in het excentrieke strandhuis dat ze van haar grootouders heeft geërfd. Op haar tumultueuze relatiegeschiedenis na, heeft ze een fijn leven. Al zou ze inmiddels weleens iemand willen tegenkomen die bij haar blijft. Wanneer ze Patrick ontmoet heeft ze goede hoop: hij is knap, vrijgezel, heeft een baan én hij vindt haar ook leuk. Maar dan komt het gevreesde moment: hij moet haar iets vertellen. Ellen is voorbereid op het ergste, maar wordt verrast. Het blijkt dat Patricks ex-vriendin hem stalkt. Dat vindt ze eigenlijk wel interessant. Ze heeft een relatie met iemand die het waard is om gestalkt te worden. Ook is ze gefascineerd door de motieven van deze vrouw. Ze zou haar eigenlijk weleens willen ontmoeten.
Ellen weet dit niet, maar ze heeft haar al ontmoet.

Meester Legende – Stephanie Garber
Al een hele tijd geleden, al 2 jaar denk ik, las ik het eerste deel, Caraval. Dit jaar zou ik deze trilogie graag verder willen lezen. Ik denk dat ik eerst Caraval nog een keer ga lezen, zodat ik ook weer volop van het tweede deel, Meester Legende kan genieten.

Vol overgave stort Donatella zich in een nieuwe voorstelling van meester Legende, dit keer ter gelegenheid van de 75ste verjaardag van de keizerin van het Meridiaanse Keizerrijk. Maar Telle speelt nog een ander dodelijk spel. In ruil voor informatie over haar verdwenen moeder, moet de meester Legendes ware identiteit achterhalen. Terwijl ze zijn grootste geheim probeert te ontrafelen, groeit haar fascinatie voor hem. Tella heeft altijd gezworen nooit verliefd te worden, maar algauw bevindt haar hart – én daarmee haar leven – zich in groot gevaar.

Het meisjesmanifest – Carlie van Tongeren
Het eerste boek van Carlie van Tongeren vond ik erg goed. Daarna besloot ik om deze direct te pre-orderen met het voornemen om deze ook snel te gaan lezen. DIt boek staat nog steeds ongelezen in de kast, maar toch ben ik hier nog steeds benieuwd naar.

Tess heeft een fantastische zomer met Lars, maar als ze terugkomt op school is ze opeens het onderwerp van het ‘slettenlied’, en heeft iedereen een mening over haar. Tess is boos en verontwaardigd en besluit het er niet bij te laten zitten: ze mag toch zeker zelf weten wat ze doet?
Kati houdt van zingen en gitaarspelen, maar absoluut niet van in de spotlights staan. Ze zweert bij adviesartikelen uit tijdschriften, ook al voelt ze zich daardoor niet altijd beter over zichzelf. Als haar vriendin Tess opeens in het middelpunt van de belangstelling komt te staan, probeert ze zo goed als ze kan te helpen, maar dat lukt niet door op de achtergrond te blijven.
Sara besluit dat dit Het Jaar Zonder Jongens wordt. Na een vervelende ervaring en het gedoe met Tess is ze er helemaal klaar mee. Maar sommige dingen kun je niet voor altijd wegstoppen, en Sara beseft dat zijzelf de enige is die haar problemen kan oplossen. En wat moet ze eigenlijk met die leuke jongen van de rugbyvereniging?

Het onzichtbare leven van Addie Larue – V. E. Schwab
Dit laatste boek staat nog niet zo lang in mijn kast. Wel had dit boek al een tijdje mijn interesse en mede door booktok werd ik toch wel heel nieuwsgierig en besloot ik hem te bestellen. Nu ik dit boek in de kast heb staan, wil ik ook niet te lang wachten met lezen.

Frankrijk, 1714. Als Adeline LaRue wordt uitgehuwelijkt, smeekt ze om meer tijd en een leven in vrijheid. Haar wens gaat in vervulling, maar tegen een vreselijke prijs. Addie zal eeuwig leven en is gedoemd te worden vergeten door iedereen die ze ontmoet. Zelfs haar ouders vergeten hun dochter op slag en jagen haar hun huis uit.
Ontheemd en alleen begint Addie aan een betoverend avontuur dat eeuwen en continenten omspant. Van de achttiende-eeuwse salons van Parijs tot de straten van het moderne New York: Addie leert overal overleven. Maar terwijl haar tijdgenoten de geschiedenisboeken in gaan, blijft Addie onopgemerkt bestaan. Dag na dag, jaar na jaar.
Tot ze op een dag een boekhandel in stapt en iemand haar voor het eerst in driehonderd jaar herkent.

Wil je nog over nog meer ongelezen boeken lezen? De bloggers hieronder doen ook mee aan de Friday Five.
* Joost (NerdyGeekyFanboy)
* Conny (Connies Boekkies)
* Nora (Geekish)
* Patricia (Donderdesign)
* Laurie (Laurieleest)
* Luna (Leesdame)
* Kwante (Kwante in Wonderland)
* Eline (Elinebooks)
* Emmy (Zon en Maan)
* Katja (That Blonde Woman)
* Kim (Books I care about)
* Elke (Ladybooksalott)
* Rianne (Rianne Warmerdam)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s