De Likes Van – Kimberly (@bookchi.nl)

Vandaag is Kimberly aan de beurt om de vragen over haar favoriete te beantwoorden. Zij zet op haar blog en Instagram auteurs in het zonnetje, maar vandaag staat zij zelf in het zonnetje.

Kimberly van @Bookchi.nl

Eerst even kort voorstellen
Hi, mijn naam is Kimberly en ik ben bijna 21 jaar oud en je kunt me ook wel kennen van Instagram onder de naam: @bookchi.nl
Al op de basisschool las ik best veel, voornamelijk de Izzylove serie van Manon Sikkel, maar ook de Hoe overleef ik… serie van Francine Oomen. Toen ik op de middelbare school kwam, en de boeken werden geacht ‘van een bepaald niveau’ te zijn en je ook geen vertaalde werken meer mocht lezen, ben ik tijdelijk gestopt met lezen. Boeken met alleen maar dood en verderf zijn totaal niet aan mij besteed en dit vond ik dan ook totaal geen leuke boeken. Na de middelbare school heb ik het lezen weer opgepakt, en zelf een bookstagram account opgericht. Hier kan ik mijn passie kwijt voor boeken die echt bij me passen, daarnaast leer ik veel leuke mensen kennen. Ook heb ik af en toe een proefleesopdracht waar ik enorm veel plezier in heb.

Wat is je favoriete boek?
2 jaar geleden had ik meteen gezegd: Did I mention I love you? Serie van Estelle Maskame. Dit is nog steeds een van mijn favoriete series ooit, maar 2 jaar en 280 boeken later zijn er toch wel wat favorieten bijgekomen. Een echt favoriet boek van mij is De laatste brief van Rebecca Yarros. Dit is zo’n emotioneel verhaal waarbij ik het echt niet droog kon houden.

Welk genre lees je het liefst?
Ik lees verschillende genres, als het maar een beetje vrolijk is. Van dieptrieste verhalen kan ik niet genieten. Een feelgood laat mij, zoals de naam al zegt, altijd goed voelen, dus dat is wel een favoriet genre van mij.
Maakt het seizoen hierbij een verschil?
Het seizoen maakt niet erg veel uit voor mijn genrekeus. Wel lees ik sneller een kerstboek rond kerst en een echt strandboek in de zomer.

Wie is je favoriete auteur?
In ieder genre heb ik een andere favoriete auteur. Estelle Maskame (Young Adult), Rebecca Yarros (New Adult), Olivia Lewis (Erotische roman) en Marijke Vos & Marina Folkers (feelgood).

Wanneer lees je het liefst?
Ik lees het liefst de hele dag door hahaha. Het vaakst lees ik zittend in mijn bed, vaak ’s middags, maar ik lees ook steeds vaker ’s avonds/’s nachts. Oops….

Wat voor muziek luister je graag?
Ik luister eigenlijk niet zo vaak muziek, maar als ik een artiest zou moeten noemen vind ik Adele en Shawn Mendes wel heel leuk.

Welk spel/ game speel je graag?
Ik speel ook eigenlijk niet zo vaak een spel, de app die ik het meest gebruik is natuurlijk Instagram. Dat is voor mij al een spel op zich. Offline spelletjes speel ik soms wel met mijn moeder en zusje. Ik ben dol op Rummikub en dobbelen.

Voor welk programma blijf jij thuis?
De tv-programma’s vallen mij steeds weer meer tegen. Wel vind ik The masked singer heel leuk om naar te kijken, maar ik moet er net zin in hebben. Wel is er een ding wat ik vast volg, en dat is Formule 1. Sinds een paar jaar, eigenlijk sinds ik er enigszins verstand van heb, volg ik het vast en mis geen training, kwalificatie of race.

Welke geur vind je het lekkerst?
Ik hou echt van de geur van geurkaarsen, vanille of iets met kaneel doet het altijd goed bij mij. Maar kom alsjeblieft niet aan met etensgeuren, want daar kan ik heel slecht tegen. Als je naast me gaat zitten en iets van melk of yoghurtdrink gaat drinken, ben ik gevlogen. Ook lust ik graag aardbeien, maar de geur kan ik absoluut niet verdragen…

Wat is jouw guilty pleasure?
Ik weet niet of dit een echte guilty pleasure is, maar ik maak de hele dag door lijstjes. Op papier, digitaal, vervolgens raak ik al deze lijstjes weer kwijt en begin ik opnieuw. Dan kom ik weer onvolledige lijstjes tegen en werk ik alles weer bij. Mijn guilty pleasure is dus vooral lijstjes maken, en niet bijhouden. Hahaha

Wat is je favoriete app?
Instagram staat duidelijk op 1! Maar ook de app van Facebook en Outlook worden veel gebruikt. (Ik ben dol op mailtjes sturen hahaha)

Wie zijn blog of Instagram bezoek jij graag?
Ik volg natuurlijk graag auteurs zoals bijvoorbeeld Suzanne (@suzannevanbilderbeek), Ryanne (@xryanschrijft) en Marina Folkers (@marinafolkers).

Ik volg natuurlijk ook heel graag mede bloggers zoals Judith (@judithblogtsolo), Edriënne (@e3nn), Maria (@boekenvanmaria), Ellen (@ellensboekenleven) en Veronique (@veroniquesboekenhoekje).
(Sorry als ik iemand ben vergeten, jullie zijn allemaal zo leuk!)

Ik vond het heel leuk om Kimberly wat beter te leren kennen, wil je nog meer van Kimberly weten, dan kun je haar vinden op Instagram als @Bookchi.nl.
Ook heeft zij haar eigen blog. De link daar naartoe kun je hier vinden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s