Coup de Foudre – Eline de Schepper

Katie Haver’s leventje is eenvoudig, ze werkt in het theehuis in haar dorp, en is best tevreden over haar relatie met Max. Maar is dat georganiseerde leventje wel genoeg? Er is tenslotte een hele wereld om te ontdekken. Een wereld die haar roept. Met een roekeloos en ondoordacht plan, slaat ze haar vleugels uit en neemt een drastische beslissing. Ze verruilt haar slaperige dorp in voor de hippe, bruisende City of Lights.

In het vrolijke gezelschap van haar tweelingzus Stella, stopt ze al haar spaargeld in een sober kaarsenwinkeltje, in het sprookjesachtige Crémieux. Iets wat misschien al op voorhand gedoemd is om te mislukken? Want Parijs is helemaal niet waar ze op gehoopt had. De norse, maar nieuwsgierige buurtbewoners zien haar absoluut niet graag komen. Maar Katie zet alles op alles om zich te bewijzen. Is het enkel de betoverende lichtjesstad waarvoor Katie valt? Of toch eerder voor de charmes van de knappe dokter, na een onverwachte ontmoeting?

Katie maakt een grote stap in haar leven. Ze besluit om een winkeltje te openen in Crémieux. Niet’iedereen in haar omgeving vind dit echter een goed idee. Verschillende verhoudingen komen hierdoor op scherp te staan. Katie in het verhaal veel groei door. Ook de andere personages zijn goed uitgewerkt en leer je samen met Katie steeds beter kennen.

Eline de Schepper heeft een hele beeldende schrijfstijl. Tijdens het lezen, zag ik de omschreven straatjes ook echt voor me. In de omschrijvingen zitten veel details. De vele details en omschrijvingen namen voor mij af en toe een beetje vaart uit het verhaal weg. Hier ben ik zelf dus een beetje in tweestrijd. Ik vond de beeldende schrijfstijl erg mooi, maar hierdoor miste ik af en toe de vaart in het verhaal.

Naast de beeldende schrijfstijl heeft Eline de Schepper ook een hele mooie en humoristische manier van schrijven. Er zitten hele mooie quotes in het verhaal die je echt tot nadenken kunnen zetten. Ook weet zij het verhaal aan te kleden met veel humor.

Het plot is wellicht een beetje voorspelbaar, maar als je zin in hebt in een fijne feelgood, maakt dat voor mij persoonlijk niet echt uit. Dan heb ik ook vaak behoefte aan een boek waarin ik kan uitkijken naar het moment dat alles goed komt of dat de hoofdpersonages samen komen. Dit is natuurlijk voor iedereen verschillend.
Ik zou dit boek zeker aanraden om te lezen op een zonnige lentedag of juist op een bewolkte dag wanneer je veel behoefte hebt aan de zomer.

Dit boek heb ik mogen ontvangen van Uitgeverij Hamley Books. Hier wil ik hen voor bedanken, dit heeft echter geen invloed gehad op het verhaal.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s