Hamley en de draak – Sandra J. Paul

De baasjes van het zwarte katje Hamley krijgen bijzonder bezoek van Meizi, Viola’s nieuwe vriendinnetje, dat uit China afkomstig is. Wanneer Hamley de volgende ochtend wakker wordt, bevindt ze zich in het oude China, waar ze een gigantisch drakenei vindt. Maar ook mama draak is ernaar op zoek …

Dit is niet het eerste boek wat ik over de kleine Hamley las. De familie van Hamley kende ik daardoor al. Mocht dit wel het eerste boek zijn wat je leest, dan zijn het wellicht in het begin veel namen. Maar iedereen wordt wel opnieuw voorgesteld.

De titel zegt het al dit verhaal gaat over de Hamley en een draak. Op welke manier de draak in het verhaal voorkomt, ga ik niet verklappen. Maar ik vond het een erg leuke twist. Zelf ben ik altijd een beetje bang voor de verhalen waarin achteraf alles een droom blijkt te zijn. Maar daar hoef je bij Hamley niet bang voor te zijn.

Dit boek is geschreven voor kinderen vanaf 7 jaar. Er zitten af en toe wel wat moeilijke woorden in, maar deze woorden op een hele fijne manier in het verhaal uitgelegd. Ook tijdens het voorlezen merkte ik dat de kinderen het verhaal goed begrepen. Voor iedereen die het niet weet ik sta voor groep 4 (leerjaar 2) en heb dus kinderen van 7 en 8 jaar in de klas.

Waar ik mij tijdens het lezen aan stoorde is dat er een aantal keer wordt benoemd dat de nieuwe buren er anders uitzien. Dit zou ik gedeeltelijk tijdens het voorlezen achterwege laten. Wat ik daarentegen wel positief vind is dat veel kinderen op deze manier kennis maken met voor hen nieuwe tradities uit andere culturen.

De verhalen van Hamley zijn leuke verhalen voor kinderen om zelf te lezen, maar ook zeker om voor te lezen. Ik raad de boeken over Hamley zeker aan bij kinderen die gek zijn op dieren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s