Mama Heks – Kaat de Kock

Als Stella op een nacht wakker wordt en een zwarte kat op haar bezem voorbij ziet vliegen, denkt ze nog dat het een gekke droom is. Maar als ze wat later een rattenstaart in haar lunchbox vindt en blijkt dat haar brooddoos is omgewisseld met die van haar moeder, beseft Stella dat er iets heel vreemds aan de hand is.
Maar zou het echt waar kunnen zijn dat haar mama een heks is? En zij dus ook? Want heksen bestaan niet, toch?

Uitgeverij Hamley Books

In mama heks leer je de negenjarige Stella kennen. Zij wordt midden in de nacht wakker en ziet haar kat voor het raam lopen, maar dat kan helemaal niet want ze slaapt op de eerste verdieping. Die dag gebeuren er meer vreemde dingen. Totdat haar moeder haar een geheim verteld. Stella komt erachter dat er een heleboel dingen anders zijn dan ze altijd dacht, maar ze vindt het eigenlijk ook wel heel erg stoer. Stella wil ervoor zorgen dat er twee werelden samenkomen.

Het is een vrij dun jeugdboek, 126 pagina’s, hierdoor miste ik wat meer diepgang. Ik had graag meer willen lezen over de geschiedenis, over oma en over het actieplan van Stella. Hier werd nu heel snel doorheen gegaan, waardoor er veel vaart in het verhaal zit. Zelf miste ik daar dus wat meer diepgang, maar ik kan me goed voorstellen dat negenjarige kinderen de vaart in het verhaal juist heel veel fijn zullen vinden.

Het einde kun je als lezer wel voorspellen, maar dat maakt het niet minder leuk tijdens het lezen. Het zijn vrij korte hoofdstukken, wat zeker voor jonge lezers aan kan spreken. Het boek heeft een hele sprekende cover en mooie illustraties in het boek.

Dit boek ga ik na de vakantie meenemen naar school en promoten in de klas. Ik heb zelf groep 4, tweede leerjaar, hier kan het boek worden voorgelezen en vlotte lezers kunnen het boek zeker ook al prima zelf lezen.

Wil je van meer recensies lezen? Neem dan een kijkje bij onderstaande blogs.

Mama Heks
Kaat de Kock
Hardcover, 126 pagina’s
Gepubliceerd in april 2022
Uitgeverij Hamley Books
ISBN 9789464510218

Van Hamley Books ontving ik een leesexemplaar. Waar ik de uitgeverij voor wil bedanken. Dit heeft echter geen invloed op mijn mening.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s