Hamley in het pretpark – Sandra J. Paul

Hamley hoort op en dag dat Viola en haar ouders praten over een uitstap naar het pretpark. Ook de honden Kasper en Kamiel mogen mee. Hamley reist stiekem met haar baasjes en haar hondenvrienden mee. In het pretpark geniet ze met volle teugen van haar nieuwe avontuur, tot ze plots haar baasjes kwijt raakt. Hoe raakt ze nu nog thuis?

Dit is het vijfde verhaal in de reeks over het kleine zwarte katje wat mensen verstaat. In ieder boek maakt ze opnieuw een avontuur mee. Wat ik erg fijn vind is dat aan het begin van ieder boek over Hamley iedereen even kort wordt voorgesteld. Dit zorgt ervoor dat ik ieder boek ook los kan aanraden aan de kinderen of kan voorlezen, passend bij een thema.

Het boek is fijn geschreven met makkelijke en begrijpbare taal voor zevenjarige. Er staan wel woorden in die ze wellicht nog niet kennen, maar deze worden in het boek dan ook meteen uitgelegd. Dit zorgt ervoor dat de kinderen dit boek ook heel goed zelf kunnen lezen.

De kinderen bij mij in de klas vinden de covers erg leuk met de kleine Hamley voorop. Wat ze ook erg leuk vinden zijn, is de opmaak van het boek. Bij ieder hoofdstuk is een katje geïllustreerd of zijn kleine kattenpootjes te vinden.

Dit boek over Hamley sprak de kinderen meer aan dan het vorige deel, Hamley en de draak. Dit boek heb ik voorgelezen in de week voordat we op schoolreis gingen naar een pretpark. Hierdoor merkte ik dat de kinderen die nog nooit in een pretpark zijn geweest samen met Hamley leren wat daar allemaal te vinden is. Voor de kinderen die wel al eens bij een pretpark waren geweest, merkte ik veel herkenning.

Dit boek raad ik zeker aan om voor te lezen of zelf te laten lezen. De verhalen zijn een goede lengte, waardoor de interesse bij de kinderen niet verdwijnt. Ook zijn de verhalen over Hamley een goede mix van herkenbare gebeurtenissen en fantasie.

Wil je meer lezen over Hamley en het pretpark, neem dan zeker een kijkje bij onderstaande bloggers.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s