Zomer in de B&B – Kaat de Kock

Hanne is samen met haar moeder een B&B begonnen in de Ardennen en de zaken gaan goed. Haar beste vriendin is bevallen van een wolk van een baby, en ook haar nieuwe vriend blijkt perfect te zijn. Het leven kan niet beter, toch?Maar is die vriend misschien niet een beetje té perfect?

In het eerste deel leren we Hanne en haar vriendinnen kennen. Daar leren we ook dat Hanne eigenlijk niet zo goed weet wat ze wil en moet doen. Nu heeft ze inmiddels een succesvolle b&b en lijkt alles goed te lopen. Haar beste vriendin is ook naar de Ardennen verhuist en is hoogzwanger. Hanne probeert haar beste vriendin en vriend zoveel mogelijk te steunen door zo vaak mogelijk langs te gaan in hun koffiehuis.
Hanne komt in dit boek op een punt dat ze het ook allemaal even niet meer weet. Eigenlijk gaat alles goed, maar wil ze dit wel al allemaal.

Hanne maakt in dit tweede deel een groei door in het maken van de keuzes in haar leven. Dit doet ze alleen, maar gelukkig heeft ze inmiddels ook veel steun van de mensen uit het kleine stadje.

Het einde van het verhaal kun je wel redelijk voorspellen. Toch zitten er ook wat onverwachte wendingen in en situaties waarbij het meerdere kanten op kan gaan. Persoonlijk vind ik dat nooit zo heel erg bij een feelgood. Als je een feelgood oppakt, heb je tenslotte ook zin in een verhaal wat goed afloopt.

Kaat de Kock heeft een hele fijne schrijfstijl. Het is heel vlot geschreven. Zonder dat het een opeenstapeling van gebeurtenissen is geworden. De hoofdstukken zijn niet te kort of te lang. Persoonlijk vond ik dit deel een stuk leuker dan het eerste deel. Ik denk dat het komt door de onderlinge relaties tussen de karakters. Dat vond ik in dit deel een stuk vloeiender en natuurlijk geschreven.

Dit deel raad ik zeker aan om lekker in de zomer, in het zonnetje te lezen. Ik weet zeker dat je hier door heen zult vliegen. Stiekem hoop ik wel dat er nog een vervolg zal komen. Het heeft wel een mooi afgesloten einde, maar ik ben gewoon heel benieuwd hoe het verder gaat met Hanne.

Wil je meer lezen over Zomer in de B&B? Neem dan zeker even een kijkje bij onderstaande bloggers.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s