Kersenrood en Kriekezot – J.B. Ocean

Charlie is vijfendertig en single. Ze baat een hippe ontbijt- en lunchbar uit op de Antwerpse Sint-Andriesplaats en heeft een leuk leven, al voelt ze zich soms een beetje eenzaam. Met de hulp van haar vriendinnen gaat ze op zoek naar een date, maar dan ontvangt ze een brief die haar leven op zijn kop zet.
Begin jaren tachtig: hoewel Georgina verloofd is met Bertrand, heeft ze niet het gevoel dat hij de ware is. Dat wordt bevestigd wanneer de knappe Paolo haar tijdens een zwoele Italiaanse zomer zoent. Helaas steekt het lot een stokje voor hun romance en wordt Georgina voor een verscheurende keuze gesteld. Sindsdien heeft ze nooit nog kersen gegeten.
Wanneer hun paden kruisen, hebben beide vrouwen geen idee in welke mate ze elkaars even zullen veranderen.

In het verhaal volg je twee vrouwen. Het ene verhaal wordt vanuit het heden verteld en het verhaal van de tweede vrouw wordt vanuit het verleden verteld. Deze verhalen lopen naast elkaar. Dit wordt duidelijk aangegeven. Aan het begin van de hoofdstukken uit het verleden, staat de datum weergeven. Beide verhalen komen op een mooie manier samen.

Charlie is een jonge vrouw met haar eigen gezonde lunchroom. In deze ontbijt- en lunchroom komen meerdere vaste klanten die je ook steeds beter leert kennen. Ook leer je de vrienden van Charlie goed kennen.
Het tweede verhaal gaat over Georgina. Deze verhaallijn vond ik echt ontzettend mooi gedurende het boek.

Er worden heftige onderwerpen besproken in dit boek, maar deze zijn op een mooie manier verwerkt in het boek. De auteur hebben deze onderwerpen niet te beladen gemaakt, maar mooi verweven in het verhaal.

Een aantal wendingen in het verhaal zag ik wel aankomen, daardoor vond ik ze niet minder leuk. Het einde had ik voor een gedeelte wel verwacht, maar hier zaten ook zeker leuke verrassingen bij.

Dit boek raad ik zeker aan om te lezen. Het is een vrolijk verhaal met veel herkenbare momenten. Heb je zin in een feelgood met meer diepgang, dan moet je zeker Kersenrood & Kriekezot eens lezen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s