Cappuccino en Cupcakes – Ina de Man

In een gezellige winkelstraat ligt een bijzondere koffieshop, Latteratura. In Latteratura staan twee dingen centraal koffie en boeken. Dit zijn de twee passies van eigenaresse Jasmijn. In Latteratura kun je een kopje bijzondere koffie drinken met een lekker stukje gebak of je kunt je onderdompelen in de leeshoek en uren leesplezier beleven.
Jasmijn runt de zaak niet alleen. Thomas is haar vaste barista en bakker. En Maris is bij Latteratura begonnen als vakantiebaantje, maar na haar studie kwam ze erachter dat ze dit eigenlijk veel te leuk vond.
In de verhalen zit nog een belangrijk personage, namelijk Toulouse, de kat van Jasmijn.

Naast Jasmijn, Thomas en Maris leer je nog meer mensen kennen in de verhalen. Zo komt de Ridder met enige regelmaat voorbij. Ook leren we Mark, meneer Oldman en mevrouw Snelders beter kennen.

Cappuccino en Cupcakes is een verzameling met korte verhalen over Jasmijn, Thomas en Maris. Dit was voor mij een verassing. Toen ik startte aan het boek dacht ik dat het één verhaal was. Maar dat zijn het dus niet. Ieder verhaal is rond de 25 pagina’s op de e-reader. En in ieder verhaal gebeurt er iets bijzonders.

Jasmijn houdt van mysteries oplossen en die zitten dus ook regelmatig in de verhalen. Zit er geen mysterie in het verhaal, dan zit er een mooi verhaal in. De verhalen blijven je boeien tijdens het lezen. In ieder verhaal zit iets bijzonders of moois. Wel vond ik de verhalen soms voorspelbaar worden. Je weet na een aantal verhalen wat de schrijfstijl is en dan kun je sommige verhalen zelf verder invullen. Ondanks dat heb ik toch genoten van de verhalen. Het is geen bundel om achter elkaar door te lezen, maar af en toe lezen.

Meerdere verhalen vond ik erg leuk om te lezen en zijn mij bijgebleven, maar twee verhalen in het bijzonder.
Il Gatto Ladro en Crimebox. Het eerste verhaal vond ik erg mooi en onverwachts en het tweede verhaal heeft een mysterie die wordt uitgeplozen door Jasmijn.

Dit lijkt mij het ideale boek voor ’s avonds in bed. Heb je zin om nog even een verhaal te lezen, dan kun je dit e-book erbij pakken. Voor mij dus ideaal. Wel moet je voorbereid zijn op veel lekkere trek, want er komen ontzettend lekkere baksel voorbij in het verhaal.

Cappuccino en Cupcakes
Ina de Man
Hamley Books
e-book

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s