Dagboek van een lastpak – Virginy L. Sam

Als jij net zoals Fenna denkt dat:
* het leven gemaakt is voor plezier;
* volwassenen niet altijd gelijk hebben;
* de wereld supersaai zou zijn als die op school zou lijken;
* anders zijn echt epic is.
dan zul je dit dagboek geweldig vinden!
Welkom bij de vereniging van Lastpakken!

Dagboek van een lastpak gaat over Fenna. Fenna woont samen met haar jongere zusje, Eva, en haar ouders. Fenna vindt het leven nogal oneerlijk verdeeld. Eva kan in de ogen van haar ouders alles beter en krijgt alles voor elkaar. Fenna bedenkt een plan om hier tegenin te gaan. Ze start een eigen vereniging op, namelijk de vereniging van lastpakken. In dit boek volg je het dagboek van Fenna en hoe verder je in haar dagboek komt, hoe meer ‘tips’ je van Fenna krijgt om een echte lastpak te zijn.

Dit boek is in Frankrijk een groot succes met meerdere delen. Dat het zo’n langlopende reeks is, kan ik me erg goed voorstellen. Het is een vermakelijk en vlot boek. Zelf vond ik de opmaak van het boek ook meehelpen aan het leesplezier. Voor kinderen die zich laten afschrikken van een pagina vol met tekst, kan dit zeker meehelpen om het leesplezier terug te vinden.

In de klas waren ze ook erg enthousiast over dit boek. Tijdens het stillezen, kies ik zelf ook altijd een boek om in te lezen. Daarna doen we altijd een rondje boekpromotie om nieuwe boeken te leren kennen. Toen ik hierover aan het vertellen was, wilde een aantal kinderen het boek graag lenen. Het boek is voor tien jaar en ouder. Kinderen vanaf tien jaar zullen zich goed in Fenna kunnen vinden.

De schrijfstijl en opmaak van het boek zijn te vergelijken met een leven van een loser en de waanzinnige boomhut van 13 verdiepingen.

Dit boek raad ik zeker aan voor kinderen vanaf 10 jaar. Het boek zit vol met humor en zorgt ervoor dat je wil blijven lezen. Kinderen vanaf 10 jaar kunnen zich wellicht goed in het hoofdpersonage verplaatsen. Maar ook voor ouderen is het boek zeker de moeite waard om eens te lezen.

Dagboek van een lastpak
Virginy L. Sam
Overamstel Uitgevers
Horizon
Illustraties: Marie-Anne Abesdris
Vertaling uit het Frans: Lies Lavrijsen
Originele titel: Le journal d’une peste, tome 1
ISBN 978 94 641 0173 7
NUR 283

Van uitgeverij Horizon ontving ik een leesexemplaar. Waar ik de uitgeverij voor wil bedanken. Dit heeft echter geen invloed op mijn mening.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s