Dance or Die – Chinouk Thijssen

Dance or Die
Truth or Dance 3
Chinouk Thijssen
Hardcover, 287 pagina’s
Gepubliceerd op 27 september 2019
Clavis Uitgeverij
ISBN13 978-9044837438

Dance or Die is het derde deel uit de Truth or Dance trilogie. Mocht je de voorgaande delen nog niet hebben gelezen, staan er spoilers in de samenvatting.
India zit in het laatste jaar van de dansopleiding. Ze hoopt dat ze daarna auditie mag doen voor Het Nationaal Ballet. Helaas hebben de vriendinnen nog steeds last van Truth or Dance. Zou India wel auditie mogen doen voor Het Nationaal Ballet.

In het laatste deel kennen we de vier vriendinnen natuurlijk al. Daarnaast zijn er nog meer klasgenoten van India in het verhaal.
Gelukkig komt ook haar familie weer terug in het verhaal en zal India weer een nieuwe liefde vinden.

Je leeft in Dance or Die echt ontzettend mee met India. Ze maakt zulke heftige gebeurtenissen mee, waar je als lezer nauwelijks een voorstelling van kan maken. Natuurlijk leef je niet alleen met India mee, maar ook met haar vrienden. Want haar vrienden blijven natuurlijk niet gespaard door Truth or Dance.
De personages zijn ontzettend realistisch. Daardoor kun je je beter verplaatsen in de personages. Ze zouden zo vrienden van je kunnen zijn en dat idee maakt het misschien nog meer beangstigend.

Chinouk Thijssen weet binnen de trilogie heel goed te spanning op te bouwen. Haar schrijfstijl vind ik erg fijn. Het is ontzettend spannend, maar toch realistisch.
Zelf vind ik het wel een eng idee, dat iemand zo’n verhaal kan verzinnen.

De ontknoping had ik ergens wel zien aankomen, door een situatie eerder in het derde deel. Wat dat is, ga ik natuurlijk niet verklappen. Daarvoor moet je zelf het boek gaan lezen.
Het einde daarentegen kwam voor mij echt als schok.

Ik heb ontzettend genoten van de Truth or Dance trilogie en vind het ook wel jammer dat hij met dit deel is beëindigd. De wereld waarin het verhaal zich afspeelt sprak mij erg aan. Toch denk ik wanneer je niks met deze wereld hebt het verhaal ook heel leuk is door de spanning. Ik raad de trilogie zeker aan wanneer je zin hebt in een spannend verhaal.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s