Leesdoelen 1/2

In januari deelde ik mijn leesdoelen voor 2020 met jullie. Nu is het tijd om daarop terug te kijken. Er zijn zeven maanden voorbij, lig ik op schema of zijn er ook doelen waar ik nog wat harder mijn best voor moet doen.

Een boek per week
Mijn eerste doel was één boek per week uit te lezen. Aan het begin van het jaar had ik wel bedacht dat ik niet elke week echt een boek zou uitlezen, maar aan het eind van het jaar wilde ik wel 52 boeken hebben gelezen. Op het moment van schrijven zitten we in week 31 en heb ik 33 boeken gelezen. Om mijn gelezen boeken bij te houden gebruik ik onder andere het boekje van Hebban. Hierin heb ik alle gelezen boeken bijgehouden en ook bijgehouden in welke week ik deze heb uitgelezen. Daardoor kan ik nu zien dat ik in zeven weken geen boek heb uitgelezen.

Engelstalige boeken
Mijn tweede doel was aan het begin om 12 Engelstalige boeken te lezen. Dit zou dus neerkomen op één Engelstalig boek per week. Op het moment van schrijven zou ik dus 7 boeken gelezen moeten hebben. Helaas is dit niet gelukt. Ik heb nog geen enkel Engelstalig boek uitgelezen. Wel ben ik begonnen aan Tweet Cute, maar deze ligt ook alweer een tijdje stil. Wordt tijd om hem weer op te pakken.

Wereldklassiekers
Het derde doel was om meer klassiekers te lezen. Om te beginnen met de wereldklassiekers van Blossom Books want die staan zo mooi in mijn kast. Dit wil ik nog steeds, wat dus ook betekent dat ik nog geen klassiekers heb gelezen. Wel heb ik ook de volgende wereldklassiekers van Blossom Books gepre-orderd. Ook staat Romeo en Julia eindelijk op mijn tbr, voor de maand augustus.

Series uitlezen
Met het vierde doel gaat het verrassend genoeg best wel goed. Het was mijn doel om minstens drie series helemaal uit of bij te lezen. En ik heb al twee (een serie en een tweeluik) gelezen. Namelijk Daydreamer – Nightthinker en The Lunar Chronicles. Wel ben ik natuurlijk ook weer in meer series, trilogieën en tweeluiken gestart. Maar ik hoop dit jaar nog wel minstens één serie uit te kunnen lezen.

Oneindige leesstapel
Als laatste doel wilde ik mijn ongelezen aantal boeken terugbrengen naar 20. Daarbij kan ik wel alvast vertellen dat dit niet is gelukt en waarschijnlijk ook niet meer zal lukken dit jaar. Wel lees ik steeds meer boek uit mijn kast en ik koop wat minder boeken.

Goodreads challenges
Daarnaast besloot ik ook mee te doen aan twee challenges via goodreads, beide volg ik via Books Ever After.

To Be Read List 20
Hiervoor stelde ik een lijst op met twintig boeken die ik sowieso in 2020 wil lezen. Hieronder zal ik mijn lijst laten zien. De gelezen boeken heb ik doorgestreept.

 1. Al die mooie vreemden
 2. Ik niet op jou
 3. Het omgekeerde van altijd
 4. Leugens en Lattes
 5. Drakendal
 6. Meester Legende
 7. De jongen met twee namen
 8. Schaduw van de vos
 9. Het koninkrijk
 10. De kleuren van Magie
 11. Gewist
 12. Fluisternetwerk
 13. Iskari
 14. Vrees me
 15. Scoop
 16. De laatste dans
 17. Mag ik je nummer
 18. Eén van ons liegt
 19. The hate u give
 20. Love, Simon
  Nu ik dit lijstje weer op schrijf, krijg ik weer zin om de overgebleven zestien boeken te lezen.

2020 pagina’s
Voor de tweede challenge is het de bedoeling om een lijstje met dikke boeken op te stellen en met zo min mogelijk boeken 2020 pagina’s te lezen. In totaal heb ik natuurlijk al lang meer dan 2020 pagina’s maar voor de challenge zal ik hieronder mijn lijstje delen en op hoever de teller staat.

Winter – Marissa Meyer 838 pagina’s
Hof van Mist en Woede – Sarah J. Maas 605 pagina’s
Harteloos – Marissa Meyer 500 pagina’s
Zonderling – Laini Taylor 462 pagina’s
van Zonderling had ik al 200 pagina’s gelezen.

Totaal aantal gelezen pagina’s: 838 pagina’s

Alfabet
Als laatste challenge had ik bedacht om het alfabet te vullen met de naam van de auteur. Dit had ik nog nergens gedeeld, maar vind ik nu toch wel leuk om met jullie te delen. Het gaat tot nu toe ook best wel goed. Op dit moment heb ik al vijftien letters kunnen invullen.
De letters die ik nog in heb kunnen vullen zijn: E, G, I, N, O, P, Q, S, U, Y en Z.
Hebben jullie nog aanraders van auteurs met deze letters?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s