De juf leest voor – De keutelkampioen

de-keutelkampioen-2016
Bron: website Marianne Busser & Ron Schröder

De Keutelkampioen
Marianne Busser & Ron Schröder
illustrator: Ivan en Ilia

Welk dier is een echte keutelkampioen?
Waarom zitten er vogeltjes in de bek van de
krokodil, zonder dat ze opgegeten worden?
En wist je dat een gorilla weleens van zijn
eigen poep snoept…

Vrolijke en een beetje vieze dierenversjes

De keutelkampioen
Wat mij als eerste opvalt zijn de mooie illustraties. Heel veel kleurgebruik en hele levende platen. In de keutelkampioen zitten acht versjes. De versjes zijn dus ook makkelijk tussendoor te lezen. In de versjes zitten grappige weetjes verwerkt, uiteraard allemaal te maken met dieren. Wat ik ook erg leuk vind aan de versjes is, dat je de versjes heel goed interactief kan maken. Je kunt er met de kinderen over door praten.

Doelgroep
Een prentenboek wordt vaak voor de kleuters gekozen. Dit boek is ook echt geschikt voor de kleuterklas. De versjes zijn lekker kort, waardoor de concentratie van de kinderen goed zal blijven hangen. Verder denk ik dat dit boek ook goed geschikt is voor groep drie. Gewoon om tussen de lessen door af en toe een grappig versje voor te lezen. Waar dit boek ook geschikt voor is om kinderen uit groep drie of vier zelf uit te laten lezen. Heleboel kinderen hebben moeite met lezen en boek met veel tekst op de pagina’s schrikt vaak af. Maar bij de keutelkampioen kan je samen met een kind lezen. Door de lengte van de versjes heb je hier ook daadwerkelijk tijd voor.

Extra’s
Wat ik erg leuk vind aan een boek is, wanneer je meer kunt dan alleen lezen. Marianne en Ron hebben een website waar je allemaal extra’s kunt vinden. Zo hebben zij bijvoorbeeld verschillende liedjes, theater, kleurplaten, kleurwedstrijden en spelletjes. Zo zijn er verschillende memory’s te vinden. Ook één met het dierenthema. Memory is naast een leuk en gezellig spel ook goed voor de ontwikkeling van het kind. Je kunt memory gebruiken om de concentratie en het geheugen van de peuter en kleuter te stimuleren. Hiernaast kun je memory voor nog meer ontwikkelingsdoelen gebruiken, hier kan ik eventueel later iets over schrijven als jullie dit leuk vinden.
Ook zijn er bijpassende kleurplaten bij de boeken. Dit is natuurlijk niet een les, maar geschikt tussen de lessen door of om de dag af te sluiten.
Liedjes werken ook altijd goed bij kinderen. In het liedje zitten de mooie illustraties verwerkt. In het liedje komen alle dieren ook terug uit het boek. Je kunt het liedje op de website van Marianne en ron luisteren.

Follow my blog with bloglovin

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s