Ziek van jou – Julienne Brouwers

De ambitieuze Faye timmert hard aan haar carrière op de universiteit en heeft het goed voor elkaar. Aan dit alles komt een abrupt eind door het plotseling overlijden van een patiënt, die deelnam aan een van Fayes onderzoeken. Het lijkt om een medische misser te gaan, maar al gauw stuit Faye op verdachte omstandigheden en vermoedt ze dat er meer speelt.
Het ziekenhuisbestuur richt zijn pijlen echter op Faye, waardoor ze zelf ineens onder vuur komt te liggen. Als ze dan ook nog haar oude vlam Jim tegen het lijf loopt, worden weggestopte pijnlijke herinneringen uit het verleden opgerakeld en stort haar leventje als een kaartenhuis in elkaar.

Faye, het hoofdpersonage is erg ambitieus, zij is onderzoeker in het ziekenhuis en heeft zich gericht op stralingsziekte. Dit heeft ze echter nog nooit echt meegemaakt. Waarin zij een lezing geeft, krijgt zij een verontrustend belletje. Alles wijst op de zeldzame stralingsziekte, maar hoe dit kan weet Faye niet.

De medische wereld staat centraal in deze thriller. De auteur, Julienne Brouwers, heeft zelf biomedische technologie gestuurd. Persoonlijk vind ik medische thrillers altijd een extra spanningslaag hebben. Dat heeft dit boek ook absoluut.

Het plot is origineel en ligt zeker niet voor de hand. Er moeten twee mysteries opgelost worden in dit boek. Op het werkvlak, maar ook op persoonlijk vlak voor Faye. Deze zijn zeker verrassend.

Doordat Faye tussen beide mysteries ziet of wellicht zit ze er middenin blijft het verhaal een fijn leestempo hebben. Zelf wilde ik erg graag weten wat de ontknoping zou zijn.

Heb je dus zin in een spannende medische thriller, kijk dan zeker nog eens naar Ziek van Jou van Julienne Brouwers.

Heb je dit boek ook gelezen? dan ben ik erg benieuwd naar jouw mening.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s