10 blind dates – Ashley Elston

10 Blind Dates
Hoe je geschifte familie je ‘helpt’ je gebroken hart te lijmen … AWKWARD!
Ashley Elston
Paperback, 269 pagina’s
gepubliceerd in oktober 2019
Best of YA
Vertaald door Ella Vermeulen
ISBN 978 90 00 37057 3

Sophie wil in de kerstvakantie een beetje rust, een beetje vrijheid van haar ouders. Als haar ouders naar haar zus vertrekken, besluit Sophie om naar haar grootouders te gaan, maar voordat ze daar naartoe rijdt, gaat Sophie eerst langs bij haar vriendje, Griffin.
Totdat blijkt dat ook Griffin behoefte heeft aan een beetje vrijheid. Sophies vakantieplannen storten in elkaar. Sophie vertrekt snel naar haar grootouders. Ze besluit de feestdagen samen met haar familie door te brengen.
Haar oma bedenkt een plan om Sophie op te vrolijken, maar of ze daar nou op zit te wachten. Tien dagen lang plant de familie een blind date voor Sophie.

Het verhaal gaat over Sophie. Sophie is 17 jaar en is blij wanneer haar ouders vertrekken.
Naast Sophie zijn er nog een heleboel personages, want Sophie blijkt een enorme familie te hebben. Haar oma heeft maar liefst acht kinderen. Bij zeven van de acht kinderen hoort ook een partner en ook hierbij horen meerdere kinderen.
Sophie heeft wel een vast groepje binnen de familie. Zo is zij al haar hele leven goed bevriend met nicht Olivia, neef Charlie en buurjongen Wes.
Buiten de ongemakkelijke dates en opkomende liefde speelt er nog meer in het leven van Sophie. Zo staat zij namelijk op het punt om tante te worden.
Je leeft mee met Sophie tijdens de dates, maar ook tijdens de mindere momenten.

Het plot zie je wellicht aankomen tijdens het lezen. Maar zoals ik al vaker heb gezegd, vind ik dat persoonlijk bij een contemporary nooit zo erg. Op het einde heb ik tijdens het lezen ook echt gehoopt.

Het is een fijne manier van schrijven. Je leest een soort dagboekfragmenten. De hoofdstukken verdeeld in de dagen. Ook houdt Sophie haar zus, Margot, bij via de telefoon en ook deze berichtjes maken het lezen vlot.

Dit boek is een absolute aanrader om tijdens de feestdagen te lezen. Maar ook als de feestdagen voorbij zijn en je zin hebt in een heerlijke contemporary is dit boek geschikt.

4 gedachten over “10 blind dates – Ashley Elston

  1. Pingback: Friday Five

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s